Banner
Din ven fakturaen
This is my site Written by admin on 28. november 2012 – 09:36

Har du en mindre virksomheder kender du sikkert problematikken med at få udsendt dine faktura. Dette problem gælder alle brancher men er mest udbredt i håndværkerbrancher. Det er typisk sjovere at udføre arbejdet end det administrative efterspil.

Selvom det kan være kedeligt at sende fakturaer ud er det det som får betalt dine egne regninger til tiden og samtidig sørger for at betale din løn. Det er primært et holdnings og vane spørgsmål. Du skal indse hvor vigtigt det er at sende fakturaerne ud. Udsender du din faktura med det samme er der størst sandsynlighed for at kunderne betaler med det samme. Derimod venter du flere uger eller måneder med at sende faktura ud, så er der stor risiko for dine kunder venter ligeså længe med at betale din regning. Dette kan der være flere årsager til. Den første er at de forventer du accepterer den lange tilbagebetalingstid idet du selv har ventet med at sende regningen. Desuden kan det være at de penge, som de har stillet til rådighed til at betale din regning er blevet brugt anderledes idet du aldrig opkrævede pengene.  En anden ting er at hvis der er konflikter i forbindelse med din regning, som en tvist eller lignende, skader det din sag væsentligt at du har ventet med at sende regninger. Sender du regningen med det samme og er der en tvist kan denne adresseres mens sagen stadig er varm. På denne måde kan man snakke om sagen, og forhåbentlig finde en rimelig løsning mens sagen er frisk i alles erindring. Det gør det naturligvis nemmere hvis man bruger et regnskabsprogram.

Når du har indset vigtigheden i hurtigt at få udsendt dine faktura, kan du ligeså godt gøre det til en vane. Tag det fra en selvstændig, det er nemmere når det er skemalagt. Personligt udsender jeg faktura for alt udsendt arbejde hver søndag. På denne måde er der ingen risiko for at jeg udskyder det, eller glemmer det. Så for din egen skyld, find et tidspunkt på ugen, hvor du kan finde tid og ro til at få udsendt dine faktura , og book det til det formål. På denne måde får du det gjort og med tiden bliver det en vane.

Udsender du dine faktura jævnligt vil du opleve at kunderne selv er hurtigere til at betale og din likviditet i din virksomhed vil blive forbedret betragteligt.

Posted in  

Leave a Reply