Banner
Byg sikkert og vær sikret i dit firma
This is my site Written by Peter on 22. juli 2014 – 07:58

Går du og overvejer at starte op selv? Så er du ikke alene. Mange handymænd går inderst inde og drømmer om at have sit eget.

Udfordringen for mange er, at det koster utrolig mange penge at oprette et anpartsselskab, hvor minimumsindskudet er på 50.000 kroner. Det kan være en rigtig stor mundfuld for mange. Du kan selvfølgelig også bare starte en enkeltmandsvirksomhed, men problemet er, at du hæfter personligt for virksomhedens foretagende.

Så hvad skal du så gøre? Der er pr. 1. januar 2014 oprettet en ny selskabsform, der hedder IVS. IVS står for Iværksætterselskab. Fordelen er, at du blot skal skyde minimum én krone ind i virksomheden – det kan de fleste nok finde i sparegrisen. Derudover koster det 670 kroner i registreringsafgift, som skal betales til erhvervsstyrelsen for papirarbejdet.
Er det et autoværksted du leder efter?

For et IVS gælder de samme regler, som for et anpartsselskab. Og IVS’et er sådan set også et slags anpartsselskab, du skal nemlig spare 25 procent op af dit årlige overskud indtil du har sparet 50.000 kroner op. Så skal dit IVS ændres til et anpartsselskab, men så har du også sparet de 50.000 kroner op i virksomheden i stedet for, at du skal spare op af den løn du får på dit arbejde. Det er smart!

Til forskel fra enkeltmandsvirksomheden, så hæfter du altså ikke for de forpligtelser virksomheden har. Du kan kun tabe det, der står på din egenkapital.

Hvis du overvejer at stifte et IVS, så kan du læse meget mere om, hvad et IVS er og hvilke regler der gælder på området:

 

 

 

Leave a Reply